www.Muzikseveriz.blogspot.com

Copyright © 2009 Bu Sitede herhangi bir şekilde mepe-3 dinletme veya mepe-3 kaydetme bulunmamaktadır. Sitemizde albüm tanıtımları, şarkı sözleri, sanatçı biyografileri ve klipleri mevcuttur. Site içeriğinde uygun olmayan materyal hakkında bize ulaşın

Menü

Anasayfa ~ Yeni Albümler ~ Müzik Haberleri ~ Yabancı Albümler ~ Şarkı Sözleri

LÜTFEN BİR KAÇ SANİYE BEKLEYİNİZ...

14 Kasım 2009 Cumartesi

Google'dan 'Water on the moon' özel logo

reklam
wateronthemoonGoogle global bir doodle (özel logo) hazırlayarak bunu tüm dünyaya aktardı. Water on the moon (Ay'da Suyun Keşfi) bu özel logo ile kullanıcılarının karşısına çıktı...

'Water On The Moon' (Ay'da Suyun Keşfi)

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Ay'da donmuş halde önemli miktarda su bulunduğunu açıklaması, Google'ı da harekete geçirdi. Tüm dünyada Google'ı ziyaret eden kullanıcılar, Ay'da suyun keşfedilmesini anlatan global doodle ile karşılaşıyorlar.

Bu gelişmenin sonucu insanların başka gezegenlere gitmeden önce oluşturabileceği bir koloninin yapılabileceği anlamına geliyor.

Ayda bir ay üssü kurabilecekleri ve de dünya dışında başka gezegen ve galaksilere geçişlerinde bir üs olarak kullanabilecekleri kesinlik kazanmışstır .

Neil Armstrong un dediği gibi "Bizim için küçük ama insanlık adına büyük bir adım yine Ay'dan gelmektedir. "

Kısacası bu keşifle birlikte dünya dışı bir yaşamı şu ana kadar ispatlamamış olsada insanoğlu Ay'da bir koloni kurabilecek güneş sistemi ve galaksimizin dışına çıkabilecektir.

Uzayda hayat varmıdır yokmudur bilmiyoruz ama gelecek yıllarda Ay'da hayatı başlatacağımıza kuşku yok.

Ay'da su bulunmasının diğer bir anlamı da Dünya dışında bakteri ve ilkel mikroorganizmaların Ay'ın buzullarında yaşayabilecekleri ihtimalini kuvvetlendirerek , yeniden dünya dışında yaşamın tartışmalarını alevlendirecek.

NASA'nın Ay Kraterleri Gözlem ve Algılama Uydusu'ndan sorumlu araştırmacı Anthony Coleprete dün düzenlediği basın toplantısında "Gerçekten evet, su bulduk. Hem de az değil, önemli miktarda" demesi üzerine tüm dünyada, Ay'da su keşfedilmesinin ardından büyük bir heyecan daha başladı. NASA, Ay'da suyu ise, güney kutbu bombardımana tutarak buldu.

Google ise dünya tarihine geçecek bu anı es geçmedi. Global doodle'ı ile kullanıcılarını karşılayan Google, "Discovery of water on the moon" yani "Ay'da suyun keşfi" başlığı ile bunu kullanıcılarına duyurdu. Bu özel logoyu tıklayan kullanıcılar ise İngilizce olarak "water on the moon" (Ay'da su) aramasına otomatik olarak yönlendiriliyor. Reklam
Bu Haberi Facebook'ta Paylaş
reklam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yap...

Benzer Müzik Albümleri

 
Müzik Severiz Müzik Sever Hobiler Müzik DinleYeni Müzik Albümleri New video music Bedava Müzik Dinle MüzikYeni Klipler