Japon kültüründe üzerinde suşi yenen geyşa ile konuşmanın ve temas etmenin yasak olduğu belirtilirken, 10 kişilik bir gruba hizmet bedeli ise kişi başı 350 dolar olarak ücretlendiriliyor.
Bu ilginç ritüeli Türkiye'ye getiren girişimci Serhat Gür ve Beyaz arasındaki bazı muhabbetler ise çok güldürdü.
İşte o diyaloglardan bazıları:
Beyaz: Buralara suşiler konuyor (Masada yatan geyşanın vücudunu göstererek) ve insanlar bunun başına oturuyorlar. Kaç kişi girebiliyor, kaç kişi oturabiliyor başına? (Salondan kahkaha tufanı kopunca Beyaz hemen kurduğu cümleyi değiştirerek) Hayır, yani. Restauranta bir kişi de gelebiliyor mu yoksa ekip mi toplayıp gelmem lazım, onun için soruyorum.
Serhat Gür: Tabi ismi Beyaz ise tek gelebiliyor kişi....
Beyaz: Öğrenci indirimi var mı? Serhat Gür: Var Beyaz: (Programa, Serhat Gür'ün memleketi Sivas'taki Cumhuriyet Üniversitesi'nden gelen öğrencilere dönüyor) Hadi yaşadınız yarın. Yarın ki yemek çıktı. Yarın buraya tarhana çorbası koyacağız! (Geyşa'yı göstererek) ......
Serhat Gür: Kişi başı 350 dolar alıyoruz Beyaz: Kişi başı? Serhat Gür: Sen bence gel ye, hesap ödeme bulaşık da yıkatalım sana Beyaz: 'Bizde hesap ödemeyen bulaşıkları yıkar' gördüğümüz kadarıyla... Hayır bizde işin kötü tarafı Türkler'de tabağın dibini sıyırmak diye bir adet de vardır! ........
Serhat Gür: Biz daha çok bayanlardan ilgi görüyoruz. Bizden bunun tersini istiyorlar. 'Erkeğin üstünden yemek istiyoruz' diyorlar. Bunu da talep eden var. İlerleyen günlerde bunu da yapacağız.
Beyaz: !!! Hayırlısı olsun diyoruz! (Gülüşmeler) Reklam
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum Yap...