www.Muzikseveriz.blogspot.com

Copyright © 2009 Bu Sitede herhangi bir şekilde mepe-3 dinletme veya mepe-3 kaydetme bulunmamaktadır. Sitemizde albüm tanıtımları, şarkı sözleri, sanatçı biyografileri ve klipleri mevcuttur. Site içeriğinde uygun olmayan materyal hakkında bize ulaşın

Menü

Anasayfa ~ Yeni Albümler ~ Müzik Haberleri ~ Yabancı Albümler ~ Şarkı Sözleri

LÜTFEN BİR KAÇ SANİYE BEKLEYİNİZ...

24 Ekim 2009 Cumartesi

Tokio Hotel

reklam
tokiohotel2001 senesinde Madgeburg’da temelleri atılan Alman emo grubu Tokio Hotel, kadrosunda Bill (vokal) ve Tom (gitar) Kaulitz kardeşler ile Gustav Schafer (davul) ve Georg Listing (bas gitar)’i bulunduruyor.

2001 senesinde Madgeburg’da temelleri atılan Alman emo grubu Tokio Hotel, kadrosunda Bill (vokal) ve Tom (gitar) Kaulitz kardeşler ile Gustav Schafer (davul) ve Georg Listing (bas gitar)’i bulunduruyor. İlk başta ‘Devilish’ ismini kullanan ve bu ismin altında çevrede ufak çaplı konserler gerçekleştiren grup, 2003 senesinde Bill Kaulitz’in ‘Star Search’ adlı yarışma programına katılmasıyla prodüktör Peter Hoffmann’ın dikkatini çekmeyi başardı.

Hoffmann’ın yoğun desteğiyle Sony BMG ile anlaşmaya varan dörtlü, menajerler David Jost ve Pat Benzner’in önderliğinde ilk albüm için çalışmaya başladı. Ne var ki ilk albüm yayınlanmadan hemen önce Sony BMG anlaşmayı iptal ederken, topluluk Universal Records’a geçiş yaptı.

2005 senesinde “Schrei” adlı ilk stüdyo albümünü piyasaya süren Tokio Hotel, albümüyle Almanya listelerinde zirve olmayı başardı. Albümden çıkan single’lardan “Durch den Monsun”, “Rette Mich” ve “Der Letzte Tag” ile de Almanya Single listelerinde 1 numara olmayı başaran grup, bir diğer single “Schrei” ile de aynı listelerde 5. sıraya yerleşti. Özellikle Kaulitz kardeşlerin duruşlarıyla Almanya’da yavaş yavaş ön plana geçmeye başlayan dörtlü, single’lara çekilen video kliplerle de Alman müzikseverlerden büyük ilgi gördü.

2006 senesinde ilk albümü “Schrei – so laut du kannst” ismi altında yeniden yayınlayan ve albüme üç yeni parça ekleyen Tokio Hotel, ertesi sene “Zimmer 483” adlı 2. stüdyo albümünü müzikseverlerin beğenisine sundu. İlk albüme göre bu albümde daha derin bir atmosfer yakalayan grup, albümüyle Almanya listelerinde bir kez daha zirve olmayı başardı. Albümden çıkan ilk single “Übers Ende der Welt” ile Almanya Single listelerinde 1 numaraya yerleşen dörtlü, bir diğer single “Spring Nicht” ile de aynı listelerde 3 numara oldu.

İlk iki albümüyle sadece ülkelerinde isim yapmayı başaran Tokio Hotel, 2007 senesinde “Schrei” albümünün İngilizce versiyonu niteliğindeki “Scream” adlı 3. stüdyo albümünü tüm dünyada yayınladı. Albüm içerisinde ayrıca “Zimmer 483” albümünde yer alan parçalara da yer veren grup, albümüyle Almanya listelerinde 2, Billboard 200 listelerinde ise 39. sıraya yerleşti. Albümden ilk single’ı “Durch den Monsun” parçasının İngilizce versiyonu olan “Monsoon” adlı parçaya seçen ve single ile Avrupa Single listelerinde 10 numara olan topluluk, 2. single’ı ise “Übers Ende der Welt” parçasının İngilizce versiyonu olan “Ready, Set, Go!” adlı çalışmasına seçti ve bu single’la da Avrupa Single listelerinde 16, İngiltere Single listelerinde ise 77. sıraya yerleşti.

Scream” albümüyle uluslararası anlamda ismini duyurmayı başaran Tokio Hotel, özellikle imajlarıyla birçok genç müzikseverin gönlünde taht kurdu. Albüm sonrasında Amerika ve Avrupa’da performanslarda bulunan grup, 3 Mart 2008 tarihinde başlayan Avrupa turnesini 14 Mart tarihinde vokalist Bill Kaulitz’in ses tellerinde yaşadığı bir problem yüzünden iptal etmek zorunda kaldı. Yerinde bir operasyonla ses tellerini kontrol altına alan ve neredeyse 2 hafta boyunca hiç konuşmayan başarılı vokalist, Mayıs ayından itibaren grubuyla birlikte turneye kaldığı yerden devam etmeye başladı. Reklam
Bu Haberi Facebook'ta Paylaş
reklam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yap...

Benzer Müzik Albümleri

 
Müzik Severiz Müzik Sever Hobiler Müzik DinleYeni Müzik Albümleri New video music Bedava Müzik Dinle MüzikYeni Klipler