www.Muzikseveriz.blogspot.com

Copyright © 2009 Bu Sitede herhangi bir şekilde mepe-3 dinletme veya mepe-3 kaydetme bulunmamaktadır. Sitemizde albüm tanıtımları, şarkı sözleri, sanatçı biyografileri ve klipleri mevcuttur. Site içeriğinde uygun olmayan materyal hakkında bize ulaşın

Menü

Anasayfa ~ Yeni Albümler ~ Müzik Haberleri ~ Yabancı Albümler ~ Şarkı Sözleri

LÜTFEN BİR KAÇ SANİYE BEKLEYİNİZ...

24 Ekim 2009 Cumartesi

Metallica

reklam
Metallica2008 senesinin başında Iron Maiden için hazırlanan “Maiden Heaven: A Tribute to Iron Maiden” adlı saygı albümüne grubun “Remember Tomorrow” adlı parçasını baştan yorumlayarak katılan Metallica, şu günlerde Eylül ayında piyasaya sürülmesi beklenen “Death Magnetic” adlı 9. stüdyo albümünün son şekliyle uğraşıyor. Albümün prodüksiyonunda Rick Rubin ile bir araya gelen grup, albümün tarzında doğu ezgilerinin yer alacağını belirtiyor.

1981 senesinde Lars Ulrich (davul)’in Los Angeles’daki bir gazeteye verdiği ilanı cevaplayan James Hetfield (vokal, gitar)’in Ulrich ile bir araya gelmesiyle temelleri atılan Amerikalı heavy metal grubu Metallica, kısa zaman içerisinde kadrosuna Dave Mustaine (gitar)’i ve Ron McGovney (bas gitar)’i ekleyerek ilk çalışmalarına başladı. Ertesi sene “Hit the Lights” adlı ilk bestesini hazırlayan ve “Metal Massacre” adlı derleme albüme katılan grup, ilk konserini de aynı sene içerisinde gerçekleştirdi. Bu kadroyla aynı sene “Ron McGovney’s ‘82 Garage”, “Power Metal”, “No Life ‘Til Leather”, “Metal Up Your Ass” ve “Horsemen of the Apocalypse” adlı demoları kaydeden topluluk, senenin sonunda ise Ron McGovney ile yollarını ayırdı ve San Francisco’ya geçerek ‘Trauma’ grubundan Cliff Burton (bas gitar)’ı kadrosuna ekledi.



1982 senesi içerisinde Megaforce Records ile albüm anlaşmasına varan ve “Megaforce” adlı demoyu kaydeden Metallica, demo sonrasında aşırı ilerleyen uyuşturucu ve alkol sorunları yüzünden Dave Mustaine ile olan ilişkisini kesmeye karar verdi. Mustaine’in boşluğunu Exodus grubundan Kirk Hammett (gitar) ile tamamlayan grup, ertesi sene “Kill ‘Em All” adlı ilk stüdyo albümünü Paul Curcio ve Johny Zazula’nın prodüktörlüğünde yayınladı. Sadece iki hafta gibi kısa bir zamanda kaydedilen albümde thrash ve speed metal türlerine bağlı kalan topluluk, albümüyle Billboard 200 listelerinde 120. sıraya yerleşirken, albümden “Whiplash”, “Seek & Destroy” ve “Jump In the Fire” parçaları single olarak piyasaya sürüldü.



İlk albüm sonrasında çevrede popüleritesini arttıran ve Venom ile Raven gruplarıyla performanslarda bulunan Metallica, ertesi sene “Ride the Lightning” adlı 2. stüdyo albümünü Flemming Rasmussen’in prodüktörlüğünde müzikseverlere ulaştırdı. Albümün tarzında ilk albümde yakaladığı tarzı devam ettiren grup, albümüyle müzik tarihinin en önemli trash metal albümlerinden birisine imzasını atıyordu. Albümüyle Billboard 200 listelerinde 100, İngiltere listelerinde ise 87. sıraya yerleşen dörtlü, albümden “Fade to Black”, “Creeping Death” ve “For Whom the Bell Tolls” adlı çalışmalarını single olarak yayınladı. Albüm sonrasında Elektra Records’a geçiş yapan topluluk, ayrıca ilk kez Avrupa turnesine de bu dönemde çıktı ve Tank grubuyla performanslarda bulundu.



1985 senesinde Amerika’da W.A.S.P. ve Armored Saint ile aynı sahneyi paylaşan ve ayrıca İngiltere’deki ‘Monsters of Rock Festivali’nde sahne alarak Bon Jovi ve Ratt ile performanslarda bulunan Metallica, ertesi sene “Master of Puppets” adlı 3. stüdyo albümünü yine Flemming Rasmussen ile çalışarak piyasaya sürdü. Albüm, birçok müzik eleştirmeni tarafından rock tarihinin en iyi heavy metal albümü olarak kabul görürken, grubun birçok hayranı da albümü grubun en iyi çalışması olarak nitelendirdi. Albümüyle Billboard 200 listelerinde 29, İngiltere listelerinde ise 41. sıraya yerleşen grup, albümden “Master of Puppets”, “Battery” ve “Welcome Home (Sanitarium)” adlı parçaları single olarak piyasaya sürdü.



“Master of Puppets” albümü sonrasında önce Amerika’da ardından da Avrupa’da turneye çıkan Metallica, Avrupa turnesinin İsveç ayağında, 27 Eylül 1986 tarihinde bir otobüs kazasıyla sarsıldı. Kazada Cliff Burton hayatını kaybederken, bu olay tüm müzik camiasını şok ediyordu. Burton’ın ölümüyle ilk başta belirsizlikte kalan grubun diğer üç üyesi, ardından Metallica’nın yola devam etmesi gerektiğini düşünerek grup için yeni bas gitarist arayaşına koyuldular. Primus’tan Les Claypool, Prong’dan Troy Gregory ve Flotsam And Jetsam’dan Jason Newsteed’in de aralarında yer aldığı yaklaşık 40 müzisyenle yapılan denemelerden sonra Jason Newsteed, grubun yeni bas gitaristi oldu.



1987 tarihinde “The $5.98 E.P.: Garage Days Re-Revisited” adlı EP’yi hayranlarına ulaştıran Metallica, EP içerisinde Diamond Head, Holocaust, Killing Joke, Budgie ve The Misfits gruplarının birer parçasını baştan yorumladı. EP ile Billboard 200 listelerinde 27 numara olmayı başaran grup, aynı sene “Cliff ‘Em All” adlı ilk videosunu da piyasaya sürerek Cliff Burton’a saygı duruşunda bulundu.



1988 senesinde “...And Justice For All” adlı 4. stüdyo albümünü yine Flemming Rasmussen ile bir araya gelerek yayınlayan Metallica, özellikle albümün politik tavırlı sözleriyle hayranlarından büyük ilgi gördü. Albümüyle Billboard 200 listelerinde 6, İngiltere listelerinde ise 4 numara olmayı başaran grup, albümden “Eye of the Beholder”, “...And Justice For All”, “Harvester of Sorrow” ve “One” adlı çalışmalarını single olarak piyasaya sürdü. “One” single’ı ile Billboard Hot 100 listelerinde 35, İngiltere Single listelerinde ise 13. sıraya yerleşen topluluk, parçaya çekilen savaş karşıtı video kliple de müzikseverlerden büyük beğeni topladı. Albümüyle Grammy’lere “En İyi Rock/Metal Performansı” dalında ilk kez aday olarak gösterilen dörtlü, ne var ki bu ödülü Jethro Tull’a kaptırırken, “One” parçasıyla grup, aynı ödüllerden “En İyi Metal Performansı” ödülüne layık görüldü.



1990 senesinde Bob Rock’ın prodüktörlüğünde ‘One on One’ stüdyolarında yeni albümün kayıtlarına başlayan Metallica, ertesi senenin sonuna doğru, bazı kesimlerce “The Black Album” olarak da nitelendirilen, kendi ismiyle aynı ismi taşıyan 5. stüdyo albümünü hayranlarına iletti. Albüm içerisinde yer alan “The Unforgiven” ve “Nothing Else Matters” gibi yavaş parçalarla bazı hayranlarından tepki toplayan grup, ne var ki albümüyle Billboard 200 ve İngiltere listelerinde zirve olmayı başardı. Albümden çıkan ilk single “Enter Sandman” ile Billboard Hot 100 listelerinde 16, Billboard Modern Rock listelerinde 10 ve İngiltere Single listelerinde ise 5 numara olan topluluk, “The Unforgiven” single’ı ile de Billboard Hot 100 listelerinde 35, Billboard Modern Rock listelerinde 10 ve İngiltere Single listelerinde ise 15. sıraya yerleşti. Bir diğer single “Nothing Else Matters” ile de Billboard Hot 100 listelerinde 34, Billboard Modern Rock listelerinde 11 ve İngiltere Single listelerinde de 6 numara olan grup, son single “Sad But True” ile de Billboard Modern Rock listelerinde 15, İngiltere Single listelerinde ise 20. sıradaydı.



Bu albümle şu ana kadar sadece Amerika’da 15 milyon ve tüm dünyada da 22 milyon gibi bir satış rakamına ulaşan Metallica, albümüyle Grammy tarafından “En İyi Vokal Metal Performansı” ödülüyle onurlandırıldı. Ayrıca “Enter Sandman” single’ı içerisinde yer alan Queen’in 1974 tarihli “Stone Cold Crazy” parçasının baştan yorumuyla da aynı ödüllerden “En İyi Metal Performansı” ödülünü de kazanan grup, albüm sonrasında yaklaşık üç sene boyunca dünya turnesinde yer alarak hayranlarıyla buluştu. 1993 senesinde “Live Shit: Binge & Purge” adlı 3 CD’lik konser albümünü yayınlayan topluluk, 1995 senesinde yeni albümün kayıtlarına yöneldi.



1996 senesinde yeniden Bob Rock ile bir araya gelerek “Load” adlı 6. stüdyo albümünü piyasaya süren Metallica, albümün tarzıyla ilk albümlerinde yakaladığı trash metal tarzından uzaklaşıyor ve daha çok hard rock kökenli parçalara imza atıyordu. Hatta bazı şarkılarda yakalanan country ve blues öğeleriyle diğer albümlerden ayrılan albüm, grubun birçok hayranından büyük tepki gördü. Ayrıca albüm içerisinde yer alan forotğraflarda da imaj değişikliğine gittiği gözlenen topluluk, ne var ki albümüyle yeniden Billboard 200 ve İngiltere listelerinde 1 numara olmayı başardı. Albümden çıkan ilk single “Until It Sleeps” ile Billboard Hot 100 listelerinde 10, Billboard Modern Rock listelerinde 1 ve İngiltere Single listelerinde ise 5 numara olan dörtlü, “Hero of the Day” single’ı ile de Billboard Hot 100 listelerinde 60, Billboard Modern Rock listelerinde 1 ve İngiltere Single listelerinde ise 17. sıraya yerleşti. Ayrıca “Mama Said” single’ı İngiltere Single listelerinde 19 numara olurken, diğer single’lar “King Nothing” ve “Bleeding Me” ise Billboard Modern Rock listelerinde 6 numara oldu.



1997 senesinde “Load” albümünün devamı niteliğindeki “ReLoad” adlı 7. stüdyo albümünü yayınlayan Metallica, albümün tarzında bir önceki albümde yakaladığı tarzını devam ettirdi. Albümde yer alan “The Memory Remains” parçasına Marianne Faithfull’u konuk müzisyen olarak davet eden grup, albümüyle Billboard 200 listelerinde bir kez daha 1 numara olmayı başardı. İngiltere listelerinde ise 4 numara olan albümden çıkan ilk single “The Memory Remains” ile de Billboard Hot 100 listelerinde 28, Billboard Modern Rock listelerinde 3, İngiltere Single listelerinde ise 13 numara olan dörtlü, “The Unforgiven II” adlı single’ı ile de Billboard Hot 100 listelerinde 59, Billboard Modern Rock listelerinde 2 ve İngiltere Single listelerinde ise 15. sıraya yerleşti. Ayrıca “Fuel” single’ı ile de Billboard Modern Rock listelerinde 6 ve İngiltere Single listelerinde ise 31. sıraya yerleşen topluluk, bir diğer single “Turn the Page” single’ı ile de Billboard Hot 100 listelerinde 102 ve Billboard Modern Rock listelerinde 1 numara olmayı başardı.



“ReLoad” albümünde yer alan “Better Than You” parçasıyla Grammy’lerden “En İyi Metal Performansı” ödülüne layık görülen Metallica, 1998 senesinde “Garage Inc.” adlı 2 CD’lik yorum albümünü hayranlarının beğenisine sundu. Albümün ilk yüzünde Discharge, Diamond Head, Black Sabbath, Bob Seger, The Misfits, Nick Cave & The Bad Seeds, Mercyful Fate, Blue Öyster Cult, Thin Lizzy ve Lynyrd Skynyrd gibi isimlerin parçalarını baştan yorumlayan grup, albümün diğer yüzünde ise 1987 senesinde yayınlanan “The $5.98 E.P.: Garage Days Re-Revisited” EP’si ile Motörhead, Sweet Savage, Budgie, Blitzkreig ve Anti-Nowhere League gibi isimlerin parçalarının baştan yorumlarına yer verdi. Albümüyle Billboard 200 listelerinde 2, İngiltere listelerinde ise 29 numara olan topluluk, albümden çıkardığı ilk single “Turn the Page” ile de Billboard Hot 100 listelerinde 102 ve Billboard Modern Rock listelerinde ise 1. sıraya yerleşti. Bir diğer single “Whiskey In the Jar”, Billboard Hot 100 listelerinde 124, Billboard Modern Rock listelerinde 4 ve İngiltere Single listelerinde ise 29 numara olurken, son single “Die, Die My Darling” Billboard Modern Rock listelerinin 26. sırasındaydı.



“Whiskey In the Jar” adlı çalışmasıyla Grammy’ler tarafından “En İyi Hard Rock Performansı” ödülüyle onurlandırılan Metallica, 21 ve 22 Nisan 1999 tarihlerinde Michael Kamen’in yönetimindeki San Francisco Senfoni Orkestrası ile bir araya gelerek birer konser gerçekleştirdi. Bu proje için “No Leaf Clover” ve “-Human” adlı yeni parçalar hazırlayan grup, bu performansı senenin sonunda “S&M” adlı konser albümüyle müzikseverlere ulaştırdı. Albümle Billboard 200 listelerinde 2, İngiltere listelerinde ise 33. sıraya yerleşen topluluk, albümden yayınladığı tek single “No Leaf Clover” ile de Billboard Hot 100 listelerinde 74 ve Billboard Modern Rock listelerinde ise zirve oldu. Albümde yer alan “The Call of Ktulu” adlı çalışmasıyla Grammy’lerden “En İyi Enstrümental Rock Performansı” ödülüne layık görülen dörtlü, 2000 senesinde gösterime giren “Mission: Impossible II” adlı filmin soundtrack’ine “I Disappear” adlı parçayı hazırladı ve parçanın single’ı ile Billboard Hot 100 listelerinde 76, Billboard Modern Rock listelerinde 1 ve İngiltere Single listelerinde ise 35 numara oldu. Ertesi senenin başında ise Jason Newsteed, gruptan ayrılma kararı alırken, ayrılışın sebebi Newsteed’in daha çok yan projeleriyle ilgilenmesi olarak açıklandı.



2001 senesinin sonuna doğru James Hetfield, ilerleyen alkol sorunlarından dolayı rehabilitasyon merkezine girdi ve Metallica’nın dağıldığı yönündeki söylentiler müzik dünyasında yankılanmaya başladı. Ancak kendisini kısa süre içerisinde toparlayan ve aynı senenin Aralık ayında gruba geri dönen Hetfield, artık zamanını ya grubuyla ya da ailesiyle geçirmeye başladı. 2002 senesinde Bob Rock’ın prodüktörlüğünde stüdyoya giren ve 2003 senesinde “St. Anger” adlı 8. stüdyo albümünü piyasaya süren Metallica, albümdeki bas gitar görevini de Bob Rock’ın ellerine teslim etti. Grubun diğer albümlerinde neredeyse hiç rastlanılmayacak gitar ve davul tonlarıyla albüm, birçok müzik eleştirmeni tarafından garage rock olarak nitelendirilirken, albüme gelen eleştiriler iki yönlüydü. Albümüyle Billboard 200 listelerinde 1, İngiltere listelerinde ise 3 numara olmayı başaran topluluk, albüme adını da veren parçasını albümden ilk single olarak piyasaya sürdü ve single ile Billboard Hot 100 listelerinde 107, Billboard Modern Rock listelerinde 2 ve İngiltere Single listelerinde ise 9. sıraya yerleşti. “Frantic” single’ı ile de Billboard Modern Rock listelerinde 21 ve İngiltere Single listelerinde ise 16 numara olan grup, bir diğer single “Some Kind of Monster” ile de Billboard Modern Rock listelerinde 19. sıradaydı.



Aynı zamanda “St. Anger” albümünün kayıtlarının tamamlanmasına yakın Jason Newsteed’in yerine kadrosuna Ozzy Osbourne ve Suicidal Tendencies ile olan çalışmalarıyla tanınan Robert Trujillo (bas gitar)’ı dahil eden Metallica, ayrıca albüme adını da veren parçasıyla Grammy’lerden “En İyi Metal Performansı” ödülünü kazandı. 2004 senesinde ise “Some Kind of Monster” adlı EP’yi yayınlayan grup, EP içerisinde “Some Kind of Monster” parçasının yanısıra eski albümlerinde yer alan bazı parçalarının konser versiyonlarına yer verdi. EP ile Billboard 200 listelerinde 37 numara olan topluluk, 2007 senesinin başında çıkan ünlü besteci Ennio Morricone’ye saygı albümü “We All Love Ennio Morricone”ye sanatçının “Ecstacy of Gold” adlı çalışmasını baştan yorumlayarak katıldı.



2008 senesinin başında Iron Maiden için hazırlanan “Maiden Heaven: A Tribute to Iron Maiden” adlı saygı albümüne grubun “Remember Tomorrow” adlı parçasını baştan yorumlayarak katılan Metallica, şu günlerde Eylül ayında piyasaya sürülmesi beklenen “Death Magnetic” adlı 9. stüdyo albümünün son şekliyle uğraşıyor. Albümün prodüksiyonunda Rick Rubin ile bir araya gelen grup, albümün tarzında doğu ezgilerinin yer alacağını belirtiyor. Reklam
Bu Haberi Facebook'ta Paylaş
reklam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yap...

Benzer Müzik Albümleri

 
Müzik Severiz Müzik Sever Hobiler Müzik DinleYeni Müzik Albümleri New video music Bedava Müzik Dinle MüzikYeni Klipler