www.Muzikseveriz.blogspot.com

Copyright © 2009 Bu Sitede herhangi bir şekilde mepe-3 dinletme veya mepe-3 kaydetme bulunmamaktadır. Sitemizde albüm tanıtımları, şarkı sözleri, sanatçı biyografileri ve klipleri mevcuttur. Site içeriğinde uygun olmayan materyal hakkında bize ulaşın

Menü

Anasayfa ~ Yeni Albümler ~ Müzik Haberleri ~ Yabancı Albümler ~ Şarkı Sözleri

LÜTFEN BİR KAÇ SANİYE BEKLEYİNİZ...

29 Ekim 2009 Perşembe

29 ekim cumhuriyet bayrami

reklam
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanı anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'ta[1] kutlanan ulusal bayramdır.

Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı ülkelerde 28 Ekim günü öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün resmî tatildir. 29 Ekim günü stadyumlarda şenlikler yapılır. 29 Ekim akşamı ise geleneksel olarak fener alayı düzenlenir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetin onuncu yıl kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 günü verdiği Onuncu Yıl Nutku'nda, o günü "en büyük bayram" olarak nitelendirmiştir.

29 Ekim : Cumhuriyet Bayramı cumhuriyet'in ilanından sonra her yıl 29 Ekim günü kutlanan ulusal bayramdır.29 Ekim : Cumhuriyet Bayramı Türkiye ve KKTC'de kutlanmaktadır.

Her yıl bu gün, kutlamalar yapılır.Ordu alay yürüyüşü yapar.Türkiye'nin her yerinde kutlanan bu özel günde Atatürk anısına şiirler okunur ve törenler düzenlenir.

29 Ekim ayrıca resmi tatil günüdür.Bu özel günde okullar ve resmi kurumlarda tatil günüdür.Ve 28 Ekim öğlenden sonra ve 29 Ekim tatil edilir. Reklam
Bu Haberi Facebook'ta Paylaş
reklam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yap...

Benzer Müzik Albümleri

 
Müzik Severiz Müzik Sever Hobiler Müzik DinleYeni Müzik Albümleri New video music Bedava Müzik Dinle MüzikYeni Klipler